• Advertisement
International Motors Group
MIT MOTORS

Cauciucurile all-seasons nu sunt suficiente pentru a evita amenda

Discutii generale, barfe, din batrani auzite...
Forum rules
Prin folosirea acestui forum, acceptati regulamentul

Re: Cauciucurile all-seasons nu sunt suficiente pentru a evita amenda

Postby sonty » 10 Oct 2011, 05:58

sonty

Model: Ceed HB
Motorizare: 1.4

Postby d_ragos » 11 Oct 2011, 11:36

"Oficialul a precizat că şoferii care îşi vor schimba anvelopele la iarnă vor primi şi un certificat de conformitate de la service-urile auto prin care se atestă că anvelopele montate sunt de iarnă."

Ce se intampla daca am deja cauciucurile montate pe jentile de tabla si eu doar le pun pe masina la orice vulcanizare ca sa fac si o presiune? De unde certificat de conformitate?
d_ragos

Advertisement

Postby Devilson » 11 Oct 2011, 13:48

Cum spun stramosii nostri latini:
Non importa la carosseria - motori e tutti.. :D
J.B.
GREEN from 30550 km :D
Devilson
Senior Member

Motorizare: rocket

Advertisement

Postby stenso » 11 Oct 2011, 15:41

^oficialul^ ala e praf.... acel certificat de conformitate mai degraba trebuie sa ti-l dea magazinu de unde le cumperi si nu serviceul und le montezi..care poate fi si o vulcanizare de cartier..de unde sa aiva acea vulcanizare certificat?? deci a facut termenii praf.. a dat-o si el cu serviceul ca de asta stia, si vorba lu colegu..cei care le au din ani anteriori cand nu trebuia certificat ce fac???!dinggggg

in fine...la mine totusi partea buna e ca de unde le cumpar e si magazin si service si am gasit MICHELIN ALPIN A4 la 310 ron montaj/echilibrat/valve noi. Ce ziceti e pret bun nu? zilele astea o sa le iau....(in dauna lu dunlop ws 4d 325/buc si trebuie date si in comanda si asteptat...)
ceed best black pearl
1.4 benzina
odo 17000
POZE http://picasaweb.google.com/stenso.cr/Stenso#
stenso

Advertisement

Postby stenso » 13 Oct 2011, 00:40

oficialul ala e cel mai praf din toata Romania.... Cititi aici cu atentie un articol de ieri din gazeta de sud care lamureste totul pe deplin!!!

Zvonuri despre anvelopele de iarnă
Actualitate - Aldezir MARIN-Gazeta de Sud

Amenzi de până la 4.000 de lei, cauciucurile de iarnă obligatorii de la 1 noiembrie, indiferent de vreme, anvelopele all season nu te scapă de amenzi, sunt câteva dintre „zvonurile“ care circulă înainte de intrarea în vigoare a Ordonanţei nr. 5/2011 privind creșterea siguranţei rutiere. În realitate, amenzile sunt mult mai mici, iar anvelopele de iarnă vor fi obligatorii numai când drumul este acoperit cu zăpada, gheaţă sau polei.

Pe 1 noiembrie va intra în vigoare OG nr. 5/2011 pentru aprobarea unor reglementari privind creșterea siguranței rutiere, care modifică unele articole din OUG nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice. Astfel, la art. 112, alin. 1 se introduce litera h1, care prevede că situația în care „autovehiculul nu este dotat, la circulaţia pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, cu anvelope de iarnă“ constituie contravenţie şi se sancţionează conform art. 102, între 9 şi 20 de puncte amendă, adică între 603-1.340 de lei plus reţinerea certificatului de înmatriculare al maşinii. Potrivit legii, certificatul de înmatriculare va fi restituit proprietarului numai după ce îşi va monta pe maşină cauciucuri de iarnă. Nici vorbă de amenzi „astronomice“, de până la 4.000 de lei. Acest zvon a apărut dintr-o confuzie, pentru că aceeaşi Ordonanţă nr. 5/2011 modifică şi OUG nr. 109/2005 privind transporturile rutiere. Modificările aduc sancţiuni între 2.500 şi 4.000 de lei, însă pentru transportatorii care circulă fără cauciucuri de iarnă. În plus, dacă un transportator de mărfuri sau persoane blochează un drum public, operatorul de transport este obligat să achite şi costurile intervenţiei de degajare a drumului.
Poliţiştii doljeni spun că, începând cu 1 noiembrie, dacă un şofer este depistat conducând un autovehicul pe drumurile publice fără a avea montate cauciucuri de iarnă, acesta va fi sancţionat. Dar numai cu condiţia ca drumul să fie acoperit cu zăpadă, gheaţă sau polei. „Vom lua măsuri începând cu 1 noiembrie şi îi vom sancţiona pe conducătorii auto care nu şi-au montat cauciucuri de iarnă, însă numai dacă va ninge“, a declarat comisarul-şef Stelian Nicolaescu, şeful Serviciului Rutier Dolj.

Confuzia anvelopelor all season

Reprezentanţii Serviciului Rutier Dolj au mai precizat că şoferii care îşi montează anvelope all season pe autovehicule nu vor fi amendaţi, pentru că acest tip de cauciucuri, după cum arată şi numele, poate fi folosit în toate anotimpurile, deci şi iarna. Condiţia este ca aceste anvelope să fie inscripţionate conform Directivei nr. 92/23/CE din 31 martie 1992 privind pneurile autovehiculelor și ale remorcilor acestora, precum și montarea lor.
În această directivă se precizează că pe pneurile pentru zăpadă trebuie să fie aplicate, pe lângă alte marcaje cum ar fi firma producătorului, dimensiunile sau categoria de viteză, literele „M+S“, „M.S.“ sau „M&S“ (Mud&Snow - Noroi&Zăpadă - n.r.). Nu se face referire la nici un fulg de zăpadă, munte sau alt marcaj care să însoţească literele MS. Un alt zvon spunea că fie service-urile, fie RAR-ul va elibera un certificat sau va consemna în cartea de identitate a vehiculului faptul că anvelopele montate sunt pentru sezonul rece. Poliţiştii doljeni spun că nici acest lucru nu se confirmă, în lege nefiind stipulată o astfel de obligaţie.
ceed best black pearl
1.4 benzina
odo 17000
stenso

Advertisement

Postby sonty » 13 Oct 2011, 09:25

stenso wrote:am gasit MICHELIN ALPIN A4 la 310 ron montaj/echilibrat/valve noi.

ia-le bre odata ca tot zici de o luna ca-ti iei :).
eu mi-am comandat doua A4 de pe net cu 300 ron bucata. montajul o sa ma coste si pe mine undeva la 10 ron de roata asa ca e bine e bine e foarte bine.
sonty

Advertisement

Postby stenso » 13 Oct 2011, 11:00

le iau le iau da faza e ca eu cand le iau tre sa le pun si pe masina...daca am montaj nu?! Si mai alaltaieri fura 25-30 grade afara...asa ca mai trag si eu oleca de timp...sa se ma infrigureze afara, deci cred ca luni ma duc

zi.mi si mie d und le.ai comandat tu cat ar fi niste dunlop ws 4d asa ca idee...si niste debica navigator 165/70/13...ca tre sa iau pt solenza si am gasit la prima strigare cu 168
ceed best black pearl
1.4 benzina
odo 17000
stenso

Advertisement

Postby d_ragos » 13 Oct 2011, 11:13

Faptul ca pe 1 noiembrie intra in vigoare ordonanta de urgenta nu conteaza. Nu scrie nicaieri ca de fix de la 1 noiembrie trebuie sa pui cauciucuri de iarna. Trebuie sa le ai numai daca mergi pe drumuri cu zapada, gheata si polei. Acum fiecare isi asuma riscul sa fie surprins de conditiile meteo. In plus amenda o poate da numai militia impreuna cu RAR-ul pentru ca ei (rar-ul) sunt singurii care au sculele necesare.

http://www.romaniacurata.ro/cauciucuri- ... r-1896.htm

http://www.gandul.info/news/ce-cauciucu ... le-8860496
d_ragos

Advertisement

Postby stenso » 13 Oct 2011, 20:35

eu cred ca poate da amenda si politaiu singur...cea mai buna scula este ochiometrul :D , pai ce acuma politaiul nu poate sa dea amenda de geamuri fumurii prea inchise pe fata (fara scula minune a rar-ului) sau de cauciucuri...mai mari sau mai mici, sau prea tocite... Ce mare chestie ii trebuie sa citeasca m+s, si majoritatea cauciucurilor acuma au semn cand se ajunge la uzura maxima (niste linii de cauciuc groase de-a latul cauciucului perendicular pe santuri)
ceed best black pearl
1.4 benzina
odo 17000
stenso

Advertisement

Postby sonty » 14 Oct 2011, 06:39

stenso wrote:le iau le iau da faza e ca eu cand le iau tre sa le pun si pe masina...daca am montaj nu?! Si mai alaltaieri fura 25-30 grade afara...asa ca mai trag si eu oleca de timp...sa se ma infrigureze afara, deci cred ca luni ma duc

zi.mi si mie d und le.ai comandat tu cat ar fi niste dunlop ws 4d asa ca idee...si niste debica navigator 165/70/13...ca tre sa iau pt solenza si am gasit la prima strigare cu 168

eu le-am montat pe-ale mele in debara si-n balcon ca n-aveam montaj inclus. buba la tine e ca preturile o sa tot creasca spre 1 noiembrie. si eu am avut aceeasi dilema cu baietii de la ascet, dar presupun ca or fi si ei destepti si or accepta sa ti le monteze cand vrei tu pe baza facturii.
din pacare site-ul de unde-am luat eu n-are nici 4d nici debica pe dimensiunile alea. nici a4 nu mai au vad: http://www.anvelopeweb.ro/anvelope-d/1956515
cel mai ieftin pe net am gasit cu price.ro asa:
http://www.magazinauto.eu/product--anve ... 16234.html + 12.5lei transport
http://www.ecauciuc.ro/debica/anvelope- ... 3-79t.html + aprox 40lei transport.
deci eu zic c-ai gasit bine unde-ai gasit :).
sonty

Advertisement

PreviousNext

Return to Coltul de barfa

• { RELATED_TOPICS }
    Replies
    Views
    Last post