• Advertisement
International Motors Group
MIT MOTORS

amenzi radar

Discutii generale, barfe, din batrani auzite...
Forum rules
Prin folosirea acestui forum, acceptati regulamentul

amenzi radar

Postby cmihai » 13 Feb 2009, 15:58

am deschis un nou topic deoarece nu am gasit nimic despre amenzile radar....am si eu o curiozitate,am primit zilele acestea o amenda de la camera video-radar de la cotorca jud.ialomita....am trimis instiintarea in care mi s-a adus la cunostinta abaterea pe care am savirsit-o adica 82 de km la ora pe un sector de drum pe care viteza legala era de 50 km pe ora...acum vine si intrebarea ce se intimpla daca nu ridic de la posta procesul-verbal cu amenda si punctele de rigoare (care sunt deja 8 in 2 luni) aveti careva idee
cmihai

Model: Ceed HB
Motorizare: 1,4 gsl

Re: amenzi radar

Postby ionut.popescu » 13 Feb 2009, 16:56

Daca nu ridici procesul verbal, tot amenda se considera deoarece la ei in baza este inregistrata. In acest caz o sa iti soseasca anul viitor hartie de la Administratia Financiara, cu taxe la bugetul local. Este o hartie separata de impozitul pe casa.
ODO: 28.000 km
ionut.popescu

Motorizare: 1.4 GSL

Advertisement

Postby bijj » 13 Feb 2009, 17:44

Ionut are dreptate. Cand te duci sa platesti impozitul o sa iti zica ca ai si o amenda. Daca ai de gand sa ridici amenda si sa o platesti sa trimiti copia cu confirmare de primire sau prin fax (ca sa nu iti mai trimita amenda aici) si sa tii si chitantele ca te trezesti dupa 1 an ca esti bun de plata :o
KIA CEED 1.4 BEST HB
bijj

Motorizare: 1400

Advertisement

Postby XP-KRY » 13 Feb 2009, 18:18

Nu poti plati celelalte taxe si impozite ( clatire , auto ) pana nu vei plati si amenda .
Kia Cee D Best 1.4 - livrata in 26.05.2008 - YRK
XP-KRY

Motorizare: 1.4

Advertisement

Postby rebeu » 13 Feb 2009, 18:20

Hummm... legea spune clar ca procesul verbal trebuie inmanat prin orice mijloace legale in termen de O LUNA de la data incheierii acestuia. Nu se admite decat predarea personala (nu unui intermediar gen sora/frate/etc...). Daca termenul a fost depashit se anuleaza procesul verbal.

Politia poate sa faca (in acelashi termen) shi "afishare a procesului verbal" pe usha de la adresa respectivului. Chestia aia cu batut in cuie hartia pe usha. Se face cu doi martori nemembrii ai politziei shi reprezentantul politziei. Dar asta doar daca nu s-a putut inmana prin mijloace legale procesul verbal.

Orice alt comentariu este de prisos.
KIA Cee'd SW 1.6DSL Machine Silver B-02-AMH Poze pozuliţe
ODO: >36000 and counting...
rebeu

Model: Ceed SW
Motorizare: 1,6DSL

Advertisement

Postby menta » 13 Feb 2009, 19:02

pai initial ti-a venit o instiintare cum ca tb sa spui cine a condus masina in cotorca pe data de.......

trebuia sa pui si tu sotia..tatal...mama....etc sa dai punctele unuia care nu merge mult sau nu aduna puncte...

de amenda nu ai cum sa scapi.....te ard astia cand iti e lumea mai draga ....adica sa vinzi o proprietate...sa radiezi o masina...etc si iti mai pun si penalizarisi nu iti dau ce ai nevoie decat daca o platesti.

oricum o investitie in gps care te anunta ca te apropii de o camera si un detector de radar sunt necesare. daca sapi de cateva amenzi iti scoti banii...
We shall go on to the end
we shall fight on the seas and oceans
we shall fight on the beaches
we shall fight on the landing grounds
we shall fight in the fields and in the streets
we shall fight in the hills
we shall never surrender
menta
Senior Member

Advertisement

Postby ionut.popescu » 13 Feb 2009, 21:35

Asa ca nu ramane decat sa platesti amenda. Mai greu sa te "joci" cu Melitia.
ionut.popescu

Advertisement

Postby cmihai » 13 Feb 2009, 21:43

menta wrote:
oricum o investitie in gps care te anunta ca te apropii de o camera si un detector de radar sunt necesare. daca sapi de cateva amenzi iti scoti banii...

atunci aveam detector si gps amindoua functionale singura problema era ca pe gps nu aveam camerele bagate ,acum le am si detectorul o fi tiuit el dar camerele video te iau doar din spate ,daca a tiuit atunci eu ma uitam in fata si nicidecum in spate...oricum pina acum detectorul si-a scos bani acum merg in gaura....deci pina la urma ce sa fac ridic sau nu plicul...teoretic daca primesc un plic de la cineva si postasul nu ma gaseste acasa imi lasa hirtie ca am ceva de ridicat de la posta,eu nu ma duc sa il ridic sunt plecat din localitate in 10 zile il trimite inapoi la cei care l-au trimis corect pina aici...de ce nu ar fi asa si cu procesul-verbal....nu vad legatura intre posta si fisc
cmihai

Motorizare: 1,4 gsl

Advertisement

Postby ionut.popescu » 13 Feb 2009, 21:52

Legatura nu este intre posta si Fisc. Legatura este intre Politie si Administratia Financiara. Este un proces verbal neachitat. Tot ceea ce tine de Contraventii si nu se plateste sunt considerate amenzi administrative si se trimite valoarea lor la Administratia Financiara (amenda circulatie, deranjarea linistii publice, etc). Amenzile Penale se transforma in zile de inchisoare. Aceasta este diferenta si in acelasi timp legatura.
ionut.popescu

Advertisement

Postby menta » 13 Feb 2009, 22:03

nici macar politie si admin fin... ci politie si primarie.....impozite si taxe mai exact

daca tot ai recunoscut ca tu erai la volan...(prima oare iti vine instiintare ca a fost masina cu nr .... prinsa cu x km / h si te roaga sa spui soferul nu?) apoi vine procesul verbal....oricum punctele le ai in cont deja iar banii tot ii iau astia de la tine ca primesti sau nu procesul verbal..cand o sa ai treaba pe la ei iti spun ca nu te pot ajuta pana nu platesti(ex...fisa inmatriculare tb vizata la ei, impozitul la casa tot la ei.... tot te prind pana la urma)

eu am luat o amenda .. am platit-o la cec dar nu am trimis dovada platii si in plicul cu impozitul la masina si casa langa era si amenda...s-a rezolvat prezentand chitanta de la cec
We shall go on to the end
we shall fight on the seas and oceans
we shall fight on the beaches
we shall fight on the landing grounds
we shall fight in the fields and in the streets
we shall fight in the hills
we shall never surrender
menta
Senior Member

Advertisement