• Advertisement
International Motors Group
MIT MOTORS

Eu voi dona, dar tu?

Forum rules
Prin folosirea acestui forum, acceptati regulamentul

Eu voi dona, dar tu?

Postby Devilson » 05 May 2009, 17:40

Nu stiu daca acest topic ar trebui sa fie in sectiunea Coltul de barfa, dar pt moment nu am gasit alta idee.

M-am gandit ca daca tot ne place sa ne inscriem pe liste pretutindeni, ar trebui sa ne inscriem si pe o lista ce este cu adevarat importanta si poate salva vieti.
Lista donatorilor de sange.
Nu este prima data cand Romania traversează o criza de sange. Ei bine.. situatia nu s-a imbunatatit. Vinovati putem gasi oriunde, dar acest lucru nu rezolva problema critica a lipsei sangelui din spitalele romanesti. Sunt convins ca nu vom rezolva noi aceasta criza de sange, dar putem ajuta oamenii.
Pe langa multumirea sufleteasca ca am facut un lucru bun, noi donatorii avem si alte avantaje:

Recunoaşterea actului donării de sânge este realizată prin acordarea unor avantaje precum:

Donatorii de sânge ce donează periodic au dreptul să efectueze un examen radiologic şi unul biologic gratuit, în fiecare an. În unele cazuri, un examen cardiologic este necesar pentru depistarea unor posibile afecţiuni care ar putea duce la interzicerea unor viitoare donări de sânge.

Donatorii au dreptul să primească rezultatele testelor înscrise în buletinul de analiză a sângelui.

Donatorii de sânge ce donează periodic primesc un tratament substitutiv cu fier, gratuit, dacă se depistează un deficit de fier sau vreun sindrom anemic datorat donărilor repetate. Acest lucru este recomandat de către medicul de colectare.

În ceea ce priveşte sănătatea celui care donează. sângele este împrospătat, imunitatea organismului creşte, riscul de paralizie şi accident vascular se reduc cu 30%. Un plus? În urma donării de sânge, rezistenţa organismului la şocuri creşte, astfel că, dacă vei suferi un accident, reacţia organismului îi va ajuta pe medici, acesta fiind deja obişnuit cu pierderea de sânge şi înlocuirea lui.

Pe lângă toate acestea, donatorii de sânge au dreptul să primească, la cerere, pentru fiecare donare şi alte beneficii, precum:
• 7 tichete de masă
• zi liberă de la locul de muncă sau o zi scutire de frecvenţă pentru elevi, studenţi şi militari, în ziua donării
• Decontarea cheltuielilor de transport pentru cei care au domiciliul sau reşedinţa in altă localitate decât cea în care îşi are sediul instituţia la care se face donarea de sânge
• Reducere de 50% la abonamentul pentru transportul în comun, dacă donarea se face la instituţia de profil din localitatea de domiciliu sau din cea în care donatorul este angajat.

Poti dona daca:

* Ai varsta cuprinsa intre 18 si 62 ani;
* Ai o greutate corporala minima de 50 kg;
* Ai tensiunea arteriala maxima de 20 mmHg iar minima 10 mmHg;
* Nu ai afectiuni de genul: boli de piele, sechele pulmonare, operatie de ulcer;
* Au trecut 70 zile de la ultima donare.

Daca esti hipertensiv (pana la 20 mmHg) trebuie sa stii ca este chiar recomandat sa donezi.

mai multe informatii: http://doneazasange.ro/

Deci, cine se inscrie pe lista donatorilor de sangede sange?
Data o vom stabili de comun acord.

1. devilson
2.
Cum spun stramosii nostri latini:
Non importa la carosseria - motori e tutti.. :D
J.B.
Devilson
Senior Member

Model: Ceed HB
Motorizare: rocket

Re: Eu voi dona, dar tu?

Postby MosCraciun » 05 May 2009, 19:48

Eu am avut experiente neplacute cu centrele de donare. Am scris intr-un alt topic. Ma voi inscrie dupa ce voi reusi sa donez pentru inscrierea in Registrul donatorilor de maduva.
Fereste-ma Doamne de prieteni, ca de dusmani ma apar singur !

http://www.ImaginiDinBucuresti.ro
MosCraciun

Model: Ceed SW
Motorizare: 1.4

Advertisement

Postby iulian2007 » 05 May 2009, 22:28

daca am avut hepatita A mai pot dona?
iulian2007

Motorizare: 1.4 GSL

Advertisement

Postby BIGCYF » 06 May 2009, 07:06

@Devilson :hello: Treaba asta ar trebui facuta la o intalnire nationala s-au macar la una locala :scratch:
BIGCYF

Motorizare: 1,4

Advertisement

Postby Devilson » 06 May 2009, 08:07

BIGCYF wrote:@Devilson :hello: Treaba asta ar trebui facuta la o intalnire nationala s-au macar la una locala :scratch:

de obicei intalnirile se fac dupa amiaza, cel putin in bucuresti intre orele 18.30-19.30. programul centrelor de recoltare e intre 07.30-13.30. deci nu prea avem cum sa facem asta la o intalnire.

iulian, intra pe link-ul dat de mine si vezi acolo daca scrie ceva. daca nu, o sa sunam la unul din centrele de recoltare si intrebam. :hello:

vad ca multi au citit acest topic dar nici unul nu are curaj sa se bage pe lista. :scratch:
Cum spun stramosii nostri latini:
Non importa la carosseria - motori e tutti.. :D
J.B.
Devilson
Senior Member

Motorizare: rocket

Advertisement

Postby marcutza » 06 May 2009, 08:39

marcutza

Model: Alta marca
Motorizare: benzina

Advertisement

Postby MosCraciun » 06 May 2009, 09:03

Devilson wrote:
BIGCYF wrote:@Devilson :hello: Treaba asta ar trebui facuta la o intalnire nationala s-au macar la una locala :scratch:

de obicei intalnirile se fac dupa amiaza, cel putin in bucuresti intre orele 18.30-19.30. programul centrelor de recoltare e intre 07.30-13.30. deci nu prea avem cum sa facem asta la o intalnire.

De asemenea, trebuie adaugat ca programul este luni-vineri.

Ma inscriu, poate mai vine curajul si altora. Si eu aveam oroare de ace, dar a trebuit sa-mi conving fiul ca doare mai putin decat o intepatura de albina. De atunci nici el, nici eu nu ne mai temem atat de mult de ... asistente ! :D

1. devilson
2. MosCraciun
3.
4.
5.
6.
7.

MosCraciun

Advertisement

Postby Magda » 06 May 2009, 21:20

@iulian27 a dat niste lamuriri mai demult legate de acest subiect, daca il rugam,
poate ne mai spune odata ce si cum. Din pacate nu oricine poate dona sange oricat de sanatos si viguros pare.
Magda

Motorizare: 2.0 CRDi

Advertisement

Postby MosCraciun » 06 May 2009, 21:31

Eu cred ca pot. Inafara de problemele cu capul, par sanatos... :?

Cred ca e mai mult vorba de intentie. Cei care nu pot dona se pot inscrie pe o lista separata, pentru a ne sustine.

Si daca nu se mai inscrie nimeni, o sa donam noi cate 5 l , sa fie din partea noastra ! :D

MosCraciun

Advertisement

Postby marcutza » 07 May 2009, 07:12

MosCraciun wrote:Eu cred ca pot. Inafara de problemele cu capul, par sanatos... :?

Cred ca e mai mult vorba de intentie. Cei care nu pot dona se pot inscrie pe o lista separata, pentru a ne sustine.

Si daca nu se mai inscrie nimeni, o sa donam noi cate 5 l , sa fie din partea noastra ! :D

Pt sustinere, din motive medicale nu pot dona inca, felicitari pt intitiativa colegului devilson ! :hello: linkul meu de mai sus poate edifica asupra acestei proceduri.
marcutza

Model: Alta marca
Motorizare: benzina

Advertisement

Next

Return to Campanii Umanitare Nationale