by MosCraciun » 08 May 2009, 07:49
Rebeu, imi pare rau pentru problemele tale. Cand s-a intamplat transfuzia ?
Prin anii 90 s-au intamplat multe lucruri urate in sistemul medical romanesc. Nu mai vorbesc de ce era inainte de 89. Singurele dovedite au fost cele in care copiii cu parinti sanatosi au fost infectati cu SIDA. Multe din bubele sistemului aveau legatura cu folosirea aceluiasi ac de seringa sau folosirea singelui in transfuzii fara sa fie analizat.
In ziua de astazi, n-am mai auzit de astfel de cazuri decat rareori, in zonele rurale (folosirea aceluiasi ac, pentru a-si pastra asistenta seringile noi). Cred ca astazi, in mileniul 3, tot singele din Romania, folosit in sistemul sanitar, este analizat inainte.
Cine stie ca are boli care se transmit prin sange, este normal sa nu participe la o astfel de actiune.
Cei care se stiu sanatosi, pot participa. Insa nu exista siguranta ca ei sunt sanatosi. Mai departe este responsabilitatea sistemului sa verifice daca donatorul este sau nu sanatos.
Eu cand merg la medic, REFUZ sa fiu intepat daca nu vad cu ochii mei ca acul si seringa au fost desigilate in fata mea. Sfatuiesc pe toata lumea sa faca acelasi lucru. In cabinetele private, asistentele iti dau chiar sa cercetezi seringa si acul, inainte de a le desigila.