• Advertisement
International Motors Group
MIT MOTORS

Eu voi dona, dar tu?

Forum rules
Prin folosirea acestui forum, acceptati regulamentul

Re: Eu voi dona, dar tu?

Postby Devilson » 07 May 2009, 10:52

Magda wrote:Din pacate nu oricine poate dona sange oricat de sanatos si viguros pare.

foarte corect magda. nu toti pot dona datorita unor prb de sanatate. nu am nimik de comentat aici.
DAR CEI CARE POT DONA DE CE SE LIMITEAZA DOAR LA A CITI ACEST TOPIC ????
Este o idee umanitara totusi!!

Multumim tuturor pt sustinerea acestei idei. :hello:
Cum spun stramosii nostri latini:
Non importa la carosseria - motori e tutti.. :D
J.B.
GREEN from 30550 km :D
Devilson
Senior Member

Model: Ceed HB
Motorizare: rocket

Postby MosCraciun » 07 May 2009, 11:11

Nu poti acuza niste oameni ca nu vor sa doneze. Fiecare are propriile motive.
Sa incercam sa mentinem topicul "sus" si poate strangem macar 10 bucuresteni.
Fereste-ma Doamne de prieteni, ca de dusmani ma apar singur !

http://www.ImaginiDinBucuresti.ro
MosCraciun

Model: Ceed SW
Motorizare: 1.4

Advertisement

Postby petry_1776 » 07 May 2009, 16:40

Eu m-as baga, dar cred ca doar ma bag in seama. Am de obicei tensiune mica (9 cu 6) si nu cred ca ma primeste nimeni la donare... dar io vin, cine stie... In principiu, ma stiu sanatoasa (la cap nu se pune :rotfl: )
Kia Cee'd 1.6 DSL LP Classic+opt. SO RED B 76 NFR
ODO: 38.666 km
Better safe than sorry
petry_1776
Moderator global

Motorizare: 1,6 90cp

Advertisement

Postby MosCraciun » 07 May 2009, 16:57

Te treci in lista ?

MosCraciun

Advertisement

Postby rebeu » 08 May 2009, 01:16

Hummm... cand a aparut acest topic m-am abtzinut sa postez... Acum ar fi o dovada de inconshtientza sa nu o fac.

Cea mai mare parte a necazurilor mele cu sanatatea din ultimii doi ani sunt din cauza transfuziei de sange care mi s-a facut la o operatzie. Sangele folosit la transfuzie a fost infectat. Drept care m-am ales cu o hepatita C. Aceasta in combinatzie cu problemele pulmonare shi cu cele de circulatzie sanguina face ca viatza mea sa fie in fiecare moment o aventura (medicala! nu va ganditzi la prostii!). Orice mic amanunt de care n-ash tzine cont in alimentatzia mea poate fi fatal.
De ce? Pentru ca poate perturba foarte ushor ficatul care la randul lui nu va procesa cu aceeashi eficacitate medicamentele pe care eu trebuie sa le iau zilnic. Cum acestea tzin viteza de coagulare a sangelui intre nishte limite foarte stricte, orice ieshire din limite (in sus inseamna hemoragie, in jos inseamna trombi care-mi blocheaza circulatzia sanguina) poate fi fatala.

Nu sunt tipul de om care sa gandeasca negativ dar... cateodata taaare-mi vine sa-i... hummm... pe cei care shtiind ca n-au voie, pentru cine shtie ce motive, au donat acel sange. Shtiu, mi-a salvat viatza! Dar puteam trai normal in continuare asha cum foarte multzi altzii o fac fara sa fie zilnic stresatzi de tot felul de probleme. Pana shi daca transpir prea mult in timp scurt pentru mine deja inseamna o problema.

@Iulian: NU! Daca ai avut orice tip de hepatita nu trebuie sa donezi sange. Decat daca vrei sa faci rau cu buna shtiintza! Gandeste-te ca sangele ala ar ajunge din intamplare in corpul unui prieten de-al tau... sau... doamne fereshte!

@Petry Cand eram mai tinerel m-am dus shi eu "cu gashca" sa donez sange. La centrul de recoltare mi-au luat tensiunea inainte de a-mi recolta sangele. Aveam 9 cu 5 ceea ce la mine este o tensiune normala. M-au facut pachet shi m-au dat afara. Ba inca mi-au shi facut morala ca sunt inconshtient: "In loc sa ne ajutzi ne creezi mai multe probleme, de parca n-am avea destule shi fara tine!"

N-o luatzi in deradere. Nu este vorba numai de sanatatea voastra. Cateodata eshti mai responsabil daca nu faci un anumit lucru. Chiar daca acel lucru "pare" a fi ceva bun.

Sa fitzi iubitzi!
KIA Cee'd SW 1.6DSL Machine Silver B-02-AMH Poze pozuliţe
ODO: >38000 and counting...
rebeu

Motorizare: 1,6DSL

Advertisement

Postby MosCraciun » 08 May 2009, 07:49

Rebeu, imi pare rau pentru problemele tale. Cand s-a intamplat transfuzia ?

Prin anii 90 s-au intamplat multe lucruri urate in sistemul medical romanesc. Nu mai vorbesc de ce era inainte de 89. Singurele dovedite au fost cele in care copiii cu parinti sanatosi au fost infectati cu SIDA. Multe din bubele sistemului aveau legatura cu folosirea aceluiasi ac de seringa sau folosirea singelui in transfuzii fara sa fie analizat.

In ziua de astazi, n-am mai auzit de astfel de cazuri decat rareori, in zonele rurale (folosirea aceluiasi ac, pentru a-si pastra asistenta seringile noi). Cred ca astazi, in mileniul 3, tot singele din Romania, folosit in sistemul sanitar, este analizat inainte.

Cine stie ca are boli care se transmit prin sange, este normal sa nu participe la o astfel de actiune.

Cei care se stiu sanatosi, pot participa. Insa nu exista siguranta ca ei sunt sanatosi. Mai departe este responsabilitatea sistemului sa verifice daca donatorul este sau nu sanatos.

Eu cand merg la medic, REFUZ sa fiu intepat daca nu vad cu ochii mei ca acul si seringa au fost desigilate in fata mea. Sfatuiesc pe toata lumea sa faca acelasi lucru. In cabinetele private, asistentele iti dau chiar sa cercetezi seringa si acul, inainte de a le desigila.

MosCraciun

Advertisement

Postby petry_1776 » 08 May 2009, 09:47

Da, asa este. Din pacate, tata a fost infectat cu un agent patogen si hepatita B sau A, de care din fericire a scapat. Acum are alte probleme, dar era donator regulat si sanatos. Brusc, fara alte injectii etc l-au instiintat de probleme. Deci s-a intamplat la o donare de la vreun ac, ceva. Si la tine, @Rebeu este foarte probabil sa fi fost numai de la ac si nu de la persoana care a donat. Eu n-am avut atunci hepatita, am fost testati si paratestati toti, apoi o perioada am stat cam separati. Nu am avut boli transmisibile, ce probleme am eu de sanatate nu au nici o legatura, deci as fi apta de donare. Ok, daca nu pot sa donez eu personal, atunci cand stabiliti ca mergeti vin cu cineva care e ok sa doneze.
Si tot vin. :D
Better safe than sorry
petry_1776
Moderator global

Advertisement

Postby Akbhar » 08 May 2009, 10:32

Respectiva persoana poate dona, dar vrea? :twisted:
Kompass Blue ODO: 67.000km+
Arogant, partinitor, intolerant.
Akbhar
Moderator global

Motorizare: 1.4 GSL

Advertisement

Postby MosCraciun » 08 May 2009, 10:39

Akbhar wrote:Respectiva persoana poate dona, dar vrea? :twisted:

De fapt... nu vrem sa stim ! Mai ales daca raspunsul este NU sau O SA VREA !

MosCraciun

Advertisement

Postby petry_1776 » 08 May 2009, 10:47

Sigur vrea si chiar ma rugase in urma cu cateva luni sa ma interesez unde tre sa mearga. Voi repede :twisted:
Better safe than sorry
petry_1776
Moderator global

Advertisement

PreviousNext

Return to Campanii Umanitare Nationale