In urma cu un an, ProTv a inceput o campania care avea ca scop formarea Registrului National de Donatori Neinruditi.
Am aflat despre campanie si am dorit sa ajut... Informatiile erau precare, dar am plecat spre Fundeni. Trafic, nebunie, caldura, praf... am ajuns dupa ora 13.00.
"Nu mai primim ! Ora limita e ora 13.00 !" Am plecat cu coada intre picioare jurandu-mi sa nu mai calc pe acolo.
Dupa vreo luna, dupa alte materiale pe ProTV, mi-am zis: "ce vina au bolnavii ca astia nu stiu sa se organizeze ?"
Si am plecat din nou spre Spitalul Fundeni. La ora 9 le bateam la usa.
"Pai nu vedeti ce scrie pe usa ? NU AVEM PUNGI PENTRU SANGE. Mergeti la celalalt centru !"
"Eu nu am venit doar sa donez sange, eu am venit sa ma inscriu si in Registru" (exista doar 6 centre in toata tara unde te poti inscrie in Registru)
"Veniti altadata ! Nu stiu cand o sa primim pungi"
Toate astea se petreceau in plina campanie mediatica de strangere a donatorilor pentru formarea Registrului !
Am pus mana pe telefon si le-am spus celor de la ProTV sa "opreasca" campania "pana vin pungile". A aparut o stire despre asta... si apoi liniste...
Desigur, din nou, am jurat ca nu mai calc pe acolo.
Insa, dupa o luna, fiind cu cineva la Spitalul din Constanta, am incercat si acolo, la Centrul de transfuzii. Stiam ca in Constanta este unul dintre cele 6 centre unde puteam dona "pentru Registru".
Culmea (?!?) asistentele habar n-aveau de "Registru"...
Acum (astazi) am vazut ca a fost reactivata campania. Poate acest lucru s-a intamplat mai demult, insa eu astazi am aflat.
Este cineva dispus sa mearga cu mine la Fundeni sa donam sange pentru a ne inscrie in acest Registru ? Eu sunt dispus sa incerc si a 4a oara, dar sa mai vina si altii, ca poate au ceva cu mine.
Mentionez ca am dorit sa ma inscriu dupa ce am aflat ca donarea de maduva se face prin donarea de sange si nu implica riscuri pentru donator. Pentru mai multe informatii, urmati link-ul.