• Advertisement
International Motors Group
MIT MOTORS

Revizia a 5-a

Moderator: Akbhar

Forum rules
Prin folosirea acestui forum, acceptati regulamentul

Revizia a 5-a

Postby shustrik » 16 Jun 2010, 19:24

Se efectueaza la 5 ani de la achizitie sau la 75.000km pentru masinile fabricate inainte de 01.11.2008 sau 100.000km pentru cele fabricate dupa aceasta data.

Cum sunt la jumtate de drum pana la revizia de 75k, initreb ceilalti colegi daca a ajuns cineva sa faca aceasta revizie.
Daca da, care a fost procedura, ce s-a schimbat si cel mai important care a fost pretul?!?!? :hello:
Last edited by Akbhar on 06 Jul 2011, 22:44, edited 5 times in total.
Reason: Redenumire topic
Cee'd HB, 1,4 BEST, Black Pearl
ODO: 113.113 KM
shustrik

Model: Ceed HB
Motorizare: 1.4

Re: Revizie 75.000 km sau 5 ani

Postby Akbhar » 17 Jun 2010, 06:30

Din planul de mentananta rezulta ca la revizia a 5-a se fac aceleasi operatiuni ca la prima revizie, deci pretul e cap pe la 450-500Ron.
Kompass Blue ODO: 67.000km+
Arogant, partinitor, intolerant.
Akbhar
Moderator global

Motorizare: 1.4 GSL

Advertisement

Postby shustrik » 06 Sep 2010, 13:35

Gata, am facut-o si pe asta. Vineri 03.09.2010 am fost si am facut si revizia NO 5.

Schimbat ulei, filtru ulei si filtru aer. Filtrul polen il schimbasem cu vre-o 2 sapt inainte. Cots total anuntat la telefon cand am facut programarea a fost de 460RON, insa datorita unei promotii de care sincer nu am stat sa intreb, costul total a fost de 440RON.
Revizia am facut-o la MITMOTORS in Baneasa pentru simplul motiv ca pretul estimativ dat de catre ei a fost de 460RON vs IMG 520-700RON (in functie de ce s-a schimbat la masina pana acum). Sincer sa fiu nu am mai fost la service-ul din Baneasa de 2 ani, insa criza am impresia ca le-a mai taiat din nesimtirea de care au dat dovada atunci, eu fiind primit si deservit foarte politicos. Per total multumit si de pret si de serviciul prestat.

Acum, ca tot s-a vorbit de rau MIT-ul si ridicat in slavi IMG-ul sa trec la ceva mai interesant! In februarie 2010 cand am facut revizia la 60k, a venit pe la finele reviziei receptionerul de la IMG impreuna cu mecanicul si cu 2 placute in mana. Una se presupunea a fi din fata si a doua din spate. Mi se comunica atunci ca cele din spate sunt la limita si ca nu se stie daca mai circul nici macar 500km, iar placutele fata mai aveau decat 1 mm, iar recomandarea dansilor era sa le schimb pe toate. Nu mai spun de metoda de calcul conform careia 4 milioane spate si 5 milioane fata dadea un total de 10 milioane daca vroiam sa le schimb pe toate :D
Mentionez ca placutele spate le-am schimbat dupa vre-o mie si ceva de km si nu pt ca s-ar fi auzit senzorul, dar asa am zis eu k ar fi bine, iar pe cele de pe fata nu le-am atins nici pana in ziua de astazi. Vineri, dupa ce mi-a adus masina, baiatul de la MIT mi-a spus ca placutele ar avea 5mm si pe fata si pe spate, lucru pe care mi l-a si scris in fisa aia de verificari (deci am o hartie care certifica acest lucru). Sigur ca am ramas tablou, eu ma asteptam sa-mi spuna ca sunt deja aproape de senzor... In fine, nu mai tineam minte exact ce mi se comunicase in februarie la revizie, asa ca am cautat cautat facutura de atunci si am gasit ca este mentionat faptul ca placutele spate sunt la limita si ca se circula pe raspunderea clientului iar cele fata au 1mm!!!!!!! Ce am mai aflat din factura a fost faptul ca tot in februarie mi s-a schimbat filtrul de benzina, iar acum la MIT baiatul de la receptie a spus ca filtrul de benzina nu se schimba decat daca ai probleme si oricum se schimba decat nush ce sita la el, BINGO!!!

Acum vine si intrebarea pt voi toti: OARE UNDE E ASCUNSA PISICA?
1. Astia de la MIT habar nu au cu ce se mananca meseria pe care o practica.
2. IMG-ul a facturat, dar nu a prestat.

P.S. Cat priveste faza cu placutele, sunt ferm convins ca a fost doar o incercare de a mai face niste bani, ca de...e criza. Daca nu e asa, atunci oi fi eu un sofer a dracu de bun de am reusit sa circul doar cu 1mm din placutele pe fata 15.000 km si sa le mai am inca okay.
shustrik

Advertisement

Postby stenso » 07 Sep 2010, 01:54

@shustrik ia uite ce spuneam eu intr-un alt post acum ceva timp....

copy-paste

...da dar orcum e mult mai ieftim la IMG din cate se pare, stiu cum e cu adaosurile....dar normal ar fi sa mergeti cu totii la IMG iar celalalt(MIT) cand o sa dea faliment...o sa taie din adaosuri mult de tot poate sub IMG :wink:
ceed best black pearl
1.4 benzina
odo 17000
POZE http://picasaweb.google.com/stenso.cr/Stenso#
stenso

Advertisement

Postby shustrik » 07 Sep 2010, 18:18

@stenso - da, treaba cu preturile era un lucru firesc, pana la urma si concurenta si criza si-a spus cuvantul si au dat adaosurile in jos. Insa ce ma doare pe mine mai mult e treaba cu placutele, asta mi se pare o PORCARIE mare de tot din partea IMG!!!!!!
shustrik

Advertisement

Re: Revizia a 5-a

Postby bogdanescu78 » 18 Dec 2011, 23:32

In data de 14 noiembrie (da... acum mai bine de 2 luni) am efectuat Revizia de 5 ani (75.000 km) la IMG Bucuresti:
Factura a fost in valoare de 948,66 RON:
Revizia a 5-a compressed.jpg

Au schimbat placutele de frana FATA cu unele TEXTAR (cumparate de mine, cred ca, acum 2 ani, inainte de Revizia de 45.000 KM). Acum am vazut ce spune @shustrik despre IMG si placutele de frana. Uitandu-ma pe topicul "Revizia a 4-a" unde am scris "Apropos: placutele de frana sunt cam jumate uzate." (cel putin asa spuneau cei de la SAB), ma intreb si eu: juma de placute le-am "ros" in 60.000 KM si cealalta jumatate (ma rog nu toata jumatatea) in 15.000 KM?!?!? :roll: Eu, spre deosebire de @shustrik care spunea
shustrik wrote:P.S. Cat priveste faza cu placutele, sunt ferm convins ca a fost doar o incercare de a mai face niste bani, ca de...e criza. Daca nu e asa, atunci oi fi eu un sofer a dracu de bun de am reusit sa circul doar cu 1mm din placutele pe fata 15.000 km si sa le mai am inca okay.
,
nu cred ca IMG-ul a vrut sa mai faca niste bani: suma platita, 133,87 RON pt schimbarea placutelor (Inlocuit Placute Frana FATA, Test Frana, Lichid Frana REPSOL, respectiv Solutie curatat frana), nu mi se pare mare. Oricum am placutele vechi in cutia celor noi (stiu, unii mai carcotasi ca mine vor spune ca nu-s ale mele :) ) si le-as putea verifica la ENA, eventual. Placutele pe spate (adica cele originale) mai au 6 MM de "carne" pe ele.
Au mai schimbat de asemenea Filtrul Benzina si Filtru Aer rezervor combustibil, la cererea mea, deoarece nu fusesera schimbate la timpul lor.
Am ales sa cumpar cele 2 seturi de stergatoare de la IMG (implicit mai scump) deoarece, venind spre Bucuresti mai mult pe ploaie, am vazut ca erau uzate rau.

S-au mai rezolvat si 2 zgomote (cel putin temporar) prin gresare:
1. Scartait pedala ambreiaj - gresat furca ambreiaj;
2. Pacanit portiera sofer - de verificat opritorul - gresat.

Numai bine. :hello:
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
KIA Cee'd 1.4 GSL + ceva optionale, DAKAR YELLOW
bogdanescu78

Motorizare: 1.4 GSL

Advertisement

Postby shustrik » 19 Dec 2011, 11:12

@bogdanescu78 - asa am spus atunci si imi mentin parerea, insa de atunci a trecut ceva timp si au scazut si poftele baietilor din service. La momentul descris de mine mai sus, mi s-a spus ca trebuiesc uuurgent inlocuite placutele pe spate si sunt la limita si cele fata si imi dadeau un pret total de 1000RON.
In alta ordine de idei, la revizia din noiembrie 2011 facuta la MIT Aviatorilor mi s-a spus ca ar trebui schimbate placutele fata. Au cam 25.000km de cand au fost schimbate si un stil de condus putin mai agresiv. Pretul comunicat a fost de 200-250RON (placute si manopera). Nu le-am schimbat inca, sa vedem ce ne rezerva viitorul :D
shustrik

Advertisement

Postby cmg_george » 04 Jan 2012, 18:17

Am facut si eu a 5-a revizie... cumva intre termene :))
Am aproape 73000km si 4 anu de cand am masina (deja 4!!!) asa ca am facut astazi la Martax ITP-ul si tot odata si revizia.(Revizia am facut-o mai mult asa la an, ca a trecut un an de la ultima revizie).
Nu am schimbat filtru de aer la cererea mea.
IT+revizie 502lei
S-au verificat placutele de frana, mai merg insa cei din service imi ziceau sa schimbam discurile de frana ca sunt cam ruginite :?: Le-am zis ca nu schimb nimic daca vor sa le schimbe pe garantie si cica sunt consumabile... una peste alta le-au curatat ei si le-au pus la loc.
S-a mai uns si furca de la ambreaj ca iara scartaia (nici nu ma astept sa tina pana in primavara).

In rest toate bune :)
Ceed SW, 1.6 GSL, Piston Grey
BV 33 CMG | ODO 71.500Km - 13.12.2007 | Poze
Image
http://www.love-travels.com | http://www.iFacturi.ro
cmg_george
Moderator

Model: Ceed SW
Motorizare: 1.6

Advertisement

Return to Benzina

• { RELATED_TOPICS }