In data de 11 noiembrie, am efectuat Revizia de 4 ani (60.000 km) la SAB Braila:
Factura a fost in valoare de 195,37 RON incluzand numai manopera.
Eu am venit cu restul:
1. Filtru polen NIPPARTS - 42 ron
2. Filtru aer JAKOPARTS - 45 ron
3. Filtru ulei MANN - 22 ron
4. Ulei Mobil 1 Esp Formula 5w-30 (3 L) - 165 ron
TOTAL piese client: 274 ron
TOTAL REVIZIE: 469,37 RON
Am facut teste de frana, respectiv amortizoare: nici o problema. Apropos: placutele de frana sunt cam jumate uzate.
Am reclamat mai multe probleme:
1. Scartait timonerie (sub schimbatorul de viteze se auzea un scartait cand bagam in viteze si ridicam piciorul de pe ambreiaj): am observat ca se aude cand merg cu masina dupa o perioada relativ mare de inactivitate, de ex. 1 noapte. Dupa ce schimb de vreo cateva ori vitezele, nu se mai aude. Probabil se greseaza piesa buclucasa... Le-am explicat ca mecanicii de la IMG au rezolvat problema dar, din pacate, cei de la SAB nu au stiut despre ce e vorba...

.
2. Punct de rugina pe hayon, aproape de tripla dreapta. Se rezolva pe garantie. Am vorbit cu cei de la tinichigerie caci m-am gandit, daca tot bag masina la vopsit, sa rezolv si canturile usilor care-s toate lovite mai mult sau mai putin. Maine (24.11.2010) duc masina dis-de-dimineata si o iau seara. Sper sa fie bine...
sonty wrote:la revizia 4 trebuie sa faca si "verificare/ajustare joc supape" conform graficului de service. sa-mi zici si mie daca se-ntampla minunea

.
N-au ajustat nimic. In carte spune: "Inspectati pt zgomot excesiv al supapelor si/sau mers neregulat al motorului si ajustati daca e necesar". Mie, cel putin, nu mi se pare ca motorul merge neregulat sau ca este mai zgomotos...