Akbhar wrote:Setul nou de placute e original sau compatibil?
As minti daca spun ca sunt originale ca nu am stat langa ei,dar au firma de service serios si intr-o discutie adiacenta referitor la venitul cu piesele tale unul dintre directori pe care il cunosc din copilarie si cu surprindere l-am gasit acolo mi-a spus ca ei folosesc piese de origine,pentru ca garantia fiind de 7 ani nu neglijeaza niciun aspect.Placutele pe de alta parte sunt CONSUMABILE deci nu stiu daca am placutele originale sau altele,pana la urma chiar sunt consumabile si depinde mult si de stilul de condus.Ce e adevarat ca la service mi-au spus ca placutele din fabrica ,in general se schimba in jur de 40000-45000 daca nu le fortezi dar mai rar sub 30000km.Chestia e ca ca tiuitul ce-l aveam,pe drumul spre ei a disparut,de mergeam la doctor nu,ei bine ei m-au crezut, un mecanic a facut un tur cu masina si apoi a masurat temperatura pe placa de frictiune si la roata cu pricina aveam 110°C iar la cealalta 65°C.Mi-au aratat si "martorul" ca sa spun asa, o bagheta metalica atasta pe placuta de frana ,care la uzura pronuntata face sunetul ce il auzeam.De, o metoda mai rudimentara poate comparativ cu cele care au senzor cu indicatie pe bord, dar destul de eficienta din moment ce auzi sunetul si te face sa ajungi la service.Caz rezolvat deci!