• Advertisement
International Motors Group
MIT MOTORS

Cum facem service-urile sa ne lase cu piesele noastre?

Moderator: Akbhar

Forum rules
Prin folosirea acestui forum, acceptati regulamentul

Cum facem service-urile sa ne lase cu piesele noastre?

Postby edddie_m » 15 Oct 2009, 12:53

Ce putem face ca sa fortam service-urile sa ne lase sa venim cu filtrele si uleiul nostru?

Urmand sa fac prima revizie m-am interesat si la Rodav Vaslui nu te lasa cu uleiul si piesle tale (un NU categoric) iar la Klado Iasi doar daca sunt originale filtrele si uleiul doar daca e Mobil. :shock:

In unele parti vad ca colegii de forum se duc cu piesele lor si nu le zice nimeni nimic si ies cu mult mai ieftin decat noi astia mai fraieri. :banghead:

Iar cand vezi ce usor se schimba un filtru de polen si ca e doar o bucata de hartie chiar ca iti vine sa le bagi garantia undeva.

Ce putem face ca sa determinam service-urile sa ne lase cu filtrele si uleiul nostru? O adresa oficiala de la KIA Romauto oare nu exista?
edddie_m

Model: Alta marca
Motorizare: 2.9

Re: Cum facem service-urile sa ne lase cu piesele noastre?

Postby edddie_m » 16 Oct 2009, 18:42

Da nici o idee nimica? :shock:

Ma gandeam ca daca facem ceva organizat putem sa fortam Kia Romauto sa forteze la randul sau service-urile sa ne lase cu piesele noastre ca sa nu mai zic de ulei la care is chiar culmea. :o
edddie_m

Advertisement

Postby malybe » 16 Oct 2009, 20:09

daca apare o problema cu masina pot sa zica ca e din vina pieselor aduse de tine, necorespunzatoare, si nu iti fac masina pe garantie. Vrei sa risti?
malybe

Model: Ceed HB
Motorizare: 1.4

Advertisement

Postby edddie_m » 16 Oct 2009, 20:39

Pai tocmai ca nu te lasa cu ulei chiar daca corespunde specificatiilor si kia nu produc un ulei propriu.

Si nu te lasa nici cu filtre originale macar desi filtrele is toate hartie nu are ce sa fie diferit.

Pur si simplu te obliga sa iei aceleasi chestii pe care le poti aduce si tu, de la ei cu adaos nesimtit de mare. :banghead:
edddie_m

Advertisement

Postby Akbhar » 17 Oct 2009, 00:07

Problema cu piesele pentru revizii e putin mai spinoasa pentru ca:
- exista garantia pentru masina, conditionata de intretinerea periodica (limita de timp sau km), folosind piese cu anumite specificatii/calitati, acordata de producator;
- exista garantia pentru consumabile, care respecta anumite standarde, acordata de producatorul lor;
- exista garantia pentru manopera, conform carora piesele au fost schimbate conform procedurilor producatorului masinii, acordata de serviceul care efectueaza revizia.

Deci KMC acorda garantie daca piesele schimbate in timpul reviziilor au o origine controlata (au logo Kia pe ele) si sunt inlocuite conform unor proceduri bine deteminate intr-o unitate de service agreata. Adica ceea ce face prin intermediul retelei de service-uri autorizate.

In cadrul unei revizii se pot distinge 2 componente distincte:
- piesele ce sunt inlocuite (taxate ca atare) (filtre, ulei, curele etc.);
- inlocuirea lor (taxate prin ore de manopera).

Presupun ca nemultumirea ta vine din faptul ca piesele originale (adica cu logo Kia pe ele) sunt scumpe. Kia, ca si toti ceilalti producatori de masini din lume, cumpara subansamble de la diversi producatori specializati, branduite cu log-ul propriu. Asta garanteaza din punctul lui de vedere ca respectivele piese au origine controlata, respecta anumite standarde de calitate, adica "nu sunt facute pe vapor". Stabilirea pretului componentelor respective este in sarcina Kia, nimeni nu le poate impune pretul la care sa vanda produsele proprii.

Pe de alta parte, nici un service nu iti va refuza efectuarea reviziei, chiar daca aduci pisele de schimb din alte surse, pentru ca ei incaseaza oricum manopera (ceea ce e sursa lor de venit). Doar ca in cazul asta sunt nevoiti sa scrie in caietul de garantii ca respectivele piese au fost aduse de client, pentru ca nu pot garanta provenienta lor. Ceea ce mi se pare normal. Exista o multitudine de piese care sunt flasificate la o calitate indoielnica. Intr-un bidon de ulei scump se poate pune usor un ulei inferior si nimeni nu isi poate da seama de asta fara o analiza chimica in laborator.

Din cate am auzit, in unele serviceuri se folosesc componente (filtre de ex.) compatibile, nu de origine Kia. Si clientul plateste o piesa scumpa, dar primeste una mai ieftina. Aceasta este o practica ne-onesta, care uramreste cresterea profitului serviceului respectiv. In caz ca exista suspiciuni de asemenea practici, recomandarea mea e sa nu semnezi de primire si sa faci reclamatie la OPC. Piesele noi trebuie sa aiba log-ul Kia. Asta platesti, asta primesti.

Practic, postul meu se rezuma la:
- vrei cost scazut la revizii: aduci consumabile de acasa, dar accepti sa fie mentionat acest lucru in caietul de garantii.
- accepti pretul ridicat al consumabilelor originale: te asiguri ca ceea ce paltesti aia primesti.
Kompass Blue ODO: 65.000km+
Arogant, partinitor, intolerant.
Akbhar
Moderator global

Motorizare: 1.4 GSL

Advertisement

Postby stenso » 17 Oct 2009, 00:58

parerea mea sincera este urmatoarea 6,5 mil pe an nu e exagerat de mult dar asta inseamna 7 ani de liniste(teoretic). cei care vreti sa veniti cu piese de acasa..nu va mai incurcati cu jumatati de masura..mai bine renuntati la garantie(ca orcum sunt masini bune/rezistente) le faceti voi in fata blocului si cadeti la sfert de pret poate....dar stati mereu cu frica..daca imi cade o piesa de zeci de milioane ce fac?! vedeti e cu dus intors. Eu personal am ales prima varinta din experienta proprie: la firma unde lucrez au loganuri ,toate piesele noi orignale(deci de origine) au tinut 100-150 mii km,cele puse dupa (de srl-uri penale,pt costuri de moment mici)si puse la nea gica din fata blocului credeti-ma ca intrun interval mult mai scurt cadeau de 3-4 ori...si pertotal ieseai mult mai scump sa platesti de mai multe ori piesele,manopera si timpu pierdut,ex de piese ar fi pompa de apa,fulia de alternator,kit de ambreiaj,altelnator,bujii,intinzator de la cureaua de accesorii,telescoape samd.

In principiu de ce ne-am luat masini noi??!nu sa avem liniste si sa nu ne imprietenim prea mult cu mecanicii???! noi vrem si liniste si costuri aproape zero?nu se poate... Eu unu la banii de kia puteam sa-mi iau orce bmw sau audi de 3-4 ani din clasa compacta-medie... dar mi-a fost frica ca nu ma tin cu banii dupa el,(piese,manopera,timp,nervi) si am preferat masina noua si multa liniste/siguranta. Ganditi-va ca nu avemi KIAr dacii sa facem revizii cu cateva sute de mii...sunt si ele masini calumea. La logan e 1 mil skimbu facut asa pe naspa(decat ulei (aral) si filtru ulei si manopera gratis) la servis pana si la logan e cateva milioane bune 5-6-7) DAR CEL MAI IMP CA SERVISURILE ITI GARANTEAZA PT CE FAC (poi mecanici nostri de la garaj.daca se strica ceva la cateva sapt dupa ce a fost pus,dau vina ba pe piesa,ba pe noi ca nu am cumparat ce trebuie,pe orcine dar nu pe ei,si nu ai ce sa le faci,decat sa bagi mana iar in buzunar si sa mai cumperi odata piesa si manopera)

Numai bine
ceed best black pearl
1.4 benzina
odo 17000
POZE http://picasaweb.google.com/stenso.cr/Stenso#
stenso

Motorizare: 1.4

Advertisement

Postby edddie_m » 19 Oct 2009, 17:48

Dupa un mail trimis celor de la Kia Romauto m-au sunat azi cei de la Rodav Vaslui si aparent a fost o neintelegere :P ca raspund multi la telefonu ala :rotfl: (creca si multi se deghizeaza in in Viorel Oatu ingineru lor care mi-a spus si el personal ca nu pot veni sub nici o forma cu uleiul sau filtrele mele) si pot veni desigur cu piesele si uleiul meu. :yahoo:

Deci daca nu am mai inghiti toti marlaniile service-urilor s-ar schimba multe.

De asta zic ca o actiune organizata ne-ar putea scuti de multi bani aruncati aiurea cu intretinerea masinii.

Pana la sfarsitul anului se aplica si o reducere de 19% la consumabile. Aveti grija poate "uita" service-rurile sa v-o acorde....
edddie_m

Advertisement

Postby Arnold12 » 19 Oct 2009, 22:27

edddie_m wrote:Pana la sfarsitul anului se aplica si o reducere de 19% la consumabile. Aveti grija poate "uita" service-rurile sa v-o acorde....

Informatia ai primit-o pe mail de la KiaRomauto?
Cee'd SW 2.0 CRDi 140CP~170CP 6MT TX pregatit sa frustreze...a different ONE
Image
Album Arnold12
Kia Ceed SW 200Km/h - http://www.youtube.com/watch?v=tsQNcrqPImk
MAX 221km/h pe GPS/Autobahn Austria
Image
Toata lumea vorbeste despre el ...
Arnold12
Senior Member

Model: Ceed SW
Motorizare: 2.0 CRDi

Advertisement

Postby pstefan » 19 Oct 2009, 22:32

@edddie_m Zici tu mosule ca si-au dat acceptul sa vii cu uleiul si filtrele tale? Pai asta-i super abracadabra. Ma pandeste si pe mine revizia acusi si tot la vs o fac bine-inteles. Sa-mi spui te rog daca toate au decurs in regula (adica daca se tin de cuvant si te poti duce cu consumabilele tale) si cat te-a costat manopera. Sunt foarte curios cum o dau baietii. La revizia de 30k km m-aam prezentat cu filtrul de aer schimbat cu 2 zile inainte. Il cumparasem de pe ingaraj.ro si era proaspat, alb. Mi l-au schimbat baietii fara sa se uite la el. SI cand ma uit pe deviz vad filtru aer. Le comunic ca filtrul e proaspat schimbat si incep sa faca si ei putin gat ca nu e original, ca nu au voie sa puna piese neoriginale pe masina etc. M-am tinut tare si le-am spus ca stiu ce inseamna aceeasi piesa, de aceeasi calitate, numai ca fara brand name-uri pe ea. Au lasat-o pana la urma cum am vrut eu. Abia astept sa ii sun inainte si sa le spun ca am sunat la kiarom si ca voi veni cu piesele mele. Nu am nimic cu ei, ca de fiecare data mi-au facut treaba buna, dar eu iau filtrul de aer cu 30 ron, ei mi-l vand cu 100, pe filtru de ulei dai 15 ron, ei ti-l dau cu 50, filtru de polen e 120 ron (bani cu care iti poti lua cu carbon activ). De nesimtitii de la klado nici nu mai spun :banghead: Dadusem 420 ron pe revizie la vs, iar la iasi era 650. Sa fim seriosi ...
"Everybody's at war with different things...I'm at war with my own heart sometimes" - Tupac
pstefan

Motorizare: 1396

Advertisement

Postby bogdanescu78 » 19 Oct 2009, 22:37

stenso wrote:parerea mea sincera este urmatoarea 6,5 mil pe an nu e exagerat de mult dar asta inseamna 7 ani de liniste(teoretic). cei care vreti sa veniti cu piese de acasa..nu va mai incurcati cu jumatati de masura..mai bine renuntati la garantie(ca orcum sunt masini bune/rezistente) le faceti voi in fata blocului si cadeti la sfert de pret poate....dar stati mereu cu frica..daca imi cade o piesa de zeci de milioane ce fac?! vedeti e cu dus intors. Eu personal am ales prima varinta din experienta proprie: la firma unde lucrez au loganuri ,toate piesele noi orignale(deci de origine) au tinut 100-150 mii km,cele puse dupa (de srl-uri penale,pt costuri de moment mici)si puse la nea gica din fata blocului credeti-ma ca intrun interval mult mai scurt cadeau de 3-4 ori...si pertotal ieseai mult mai scump sa platesti de mai multe ori piesele,manopera si timpu pierdut,ex de piese ar fi pompa de apa,fulia de alternator,kit de ambreiaj,altelnator,bujii,intinzator de la cureaua de accesorii,telescoape samd.

In principiu de ce ne-am luat masini noi??!nu sa avem liniste si sa nu ne imprietenim prea mult cu mecanicii???! noi vrem si liniste si costuri aproape zero?nu se poate... Eu unu la banii de kia puteam sa-mi iau orce bmw sau audi de 3-4 ani din clasa compacta-medie... dar mi-a fost frica ca nu ma tin cu banii dupa el,(piese,manopera,timp,nervi) si am preferat masina noua si multa liniste/siguranta. Ganditi-va ca nu avemi KIAr dacii sa facem revizii cu cateva sute de mii...sunt si ele masini calumea. La logan e 1 mil skimbu facut asa pe naspa(decat ulei (aral) si filtru ulei si manopera gratis) la servis pana si la logan e cateva milioane bune 5-6-7) DAR CEL MAI IMP CA SERVISURILE ITI GARANTEAZA PT CE FAC (poi mecanici nostri de la garaj.daca se strica ceva la cateva sapt dupa ce a fost pus,dau vina ba pe piesa,ba pe noi ca nu am cumparat ce trebuie,pe orcine dar nu pe ei,si nu ai ce sa le faci,decat sa bagi mana iar in buzunar si sa mai cumperi odata piesa si manopera)

Numai bine

In mare ai dreptate. Dar sa platesc 900 RON + manopera pt cele 2 seturi de placute de frana nu-mi pica deloc bine, in conditiile in care 2 seturi de placute TEXTAR pt Ceed fac 274 RON, pret luat de pe http://www.autozr1.net/shop/categories/ ... ute-frana/, un link pomenit in topicul diverse-f265/link-magazin-piese-consumabile-t326-20.html.
Vorba lui @Akbhar: platesc pretul ridicat al consumabilelor originale dar eu trebuie sa ma asigur ca platesc ceea ce primesc. Dar oare cum?!?!? Bazandu-ma pe ambalajele lasate in portbagaj (asta daca nu esti tu nevoit sa le ceri), deh... nu pot sta langa masina in timpul reviziei decat daca ... :oops: ?!?!?

Numai bine. :hello:\

PS: scuzati-mi "simpatia" vis-a-vis de service-urile din Romania dar a fost "cladita" de-a lungul experientelor avute cu ele... :mrgreen:
KIA Cee'd 1.4 GSL + ceva optionale, DAKAR YELLOW
bogdanescu78

Motorizare: 1.4 GSL

Advertisement

Next

Return to Benzina

• { RELATED_TOPICS }
    Replies
    Views
    Last post