• Advertisement
International Motors Group
MIT MOTORS

Intrebare schimb valutar

Informatii utile si loc pentru discutii legate de credite bancare si leasing
Forum rules
Prin folosirea acestui forum, acceptati regulamentul

Intrebare schimb valutar

Postby Devilson » 19 Aug 2009, 19:46

stie cineva la ce banca gasesc cel mai bun schimb valutar daca doresc sa schimb din euro in franci elvetieni direct? unde gasesc paritatea cea mai buna?
azi am incercat la:
Volksbank: 100 euro = 146.7 franci elvetieni
Banca Romaneasca: 100 euro = 148 franci elvetieni

alte ideii/ponturi?

:hello:
Cum spun stramosii nostri latini:
Non importa la carosseria - motori e tutti.. :D
J.B.
GREEN from 30550 km :D
Devilson
Senior Member

Model: Ceed HB
Motorizare: rocket

Re: Intrebare schimb valutar

Postby c.ciprian » 19 Aug 2009, 20:16

Daca tot exista acest topic... Stie cineva unde pot sa schimb RON in Lire turcesti (TRY) ?
Cee'd SW 1.6 DSL ~ 115 HP HikeGreen
Jurnal de bord
Album foto
Viteza maxima 205
ODO 72000+
Image
Image
c.ciprian
Membru Fondator

Model: Ceed SW
Motorizare: 1.6 DSL

Advertisement

Postby iulian2007 » 19 Aug 2009, 20:18

in vama romano-turca

LE e de preferat sa iei dolari la tine daca te duci in Turcia
iulian2007

Motorizare: 1.4 GSL

Advertisement

Postby malybe » 19 Aug 2009, 20:39

Incearca la BCR sa schimbi. In rest cele mai bune cursuri la lei-euro RIB si la lei-$ CEC.
malybe

Motorizare: 1.4

Advertisement

Postby sonty » 20 Aug 2009, 08:08

cand a fost vorba de plecat in ungaria am cautat si eu in disperare forinti. in genere sunt cotati, dar nu exista. nici macar OTP n-avea. acelasi lucru se aplica si pentru leva bulgareasca. am avut insa ocazia sa observ ca pe la noi cursurile mai bune (inclusiv euro) sunt la casele de schimb, nu la banci. acelasi lucru l-am vazut si-n ungaria. in bulgaria insa e mai bine la banci :).
asadar si eu as recomanda aceeasi solutie: plecat cu euro/dolari si schimbat la fata locului. asta daca e nevoie de francii aia in Elvetia. daca e nevoie pentru platit rata la credit in franci... atunci n-ajuta cu nimic tot ce-am zis eu :).
sonty

Motorizare: 1.4

Advertisement

Postby yrandreia » 20 Aug 2009, 08:24

Eu am rezolvat aceste probleme altfel. Daca pleci in concediu, cel mai avantajos este sa iei tot banii pe card. Inclusiv cardurile de salariu in lei sunt super ok. Le-am testat la bulgari, turci si unguri si cursul la care mi s-a facut conversia era mult mai avantajos decat la banca sau case de schimb.

In plus, se pot face plati direct cu cardul si nu se plateste nici comision. Pentru extragere exista un comision oarecum fix (variatiile sunt destul de mici in functie de suma retrasa) si de aceea e bine sa scoti o data suficient de multi cat sa iti ajunga pentru tot sejurul. Daca nu, poti scoate inca o data, dar platesti acelasi comision.

Dar daca aceste informatii erau pentru a plati o rata, intr-adevar, la banca unde faci plata se poate, dar tu nu vezi francii in mana, ci transfera direct contravaloarea lor in contul respectiv. Stiu asta pentru ca si eu am credit in franci elvetieni ;)
Toata lumea iti vrea binele... nu lasa pe nimeni sa ti-l ia!
Kia RIO Sedan 1.6 CVVT Dynamic Polar Silver :romance-heartbeating:
Jurnal_de_bord
Album
Image Image
Image
yrandreia

Model: Rio
Motorizare: 1.6 GSL, 112Cp

Advertisement

Postby Devilson » 20 Aug 2009, 08:55

francii nu imi trebuie la plata unei rate sau la banci. am nevoie de ei in cash.
Cum spun stramosii nostri latini:
Non importa la carosseria - motori e tutti.. :D
J.B.
GREEN from 30550 km :D
Devilson
Senior Member

Motorizare: rocket

Advertisement

Postby cmg_george » 20 Aug 2009, 09:37

BCR zic si eu sa incerci sau cauta la mai multe case de schimb. Eu Euro schimb (Euro-?Lei) dar la BCR sau casa de schimb (2 stiu cu curs f bun si n-am avut probleme cu tepe la ei).
Ceed SW, 1.6 GSL, Piston Grey
BV 33 CMG | ODO 71.500Km - 13.12.2007 | Poze
Image
http://www.love-travels.com | http://www.iFacturi.ro
cmg_george
Moderator

Model: Ceed SW
Motorizare: 1.6

Advertisement

Postby marcutza » 06 Nov 2009, 21:41

Cursul de referinta al bancii centrale a coborat usor, cu 0,02% pana la 4,2995 lei/euro, pe o piata apatica, fara tranzactii importante, leul urmand evolutia altor monede emergente din regiune, care s-au depreciat in prima parte a zilei.

Miercuri, Banca Nationala a Romaniei (BNR) afisase un curs de referinta de 4,3005 lei/euro, informeaza NewsIn.
"Piata este foarte linistita, cu volatilitate redusa si fara tranzactii semnificative, leul depreciindu-se usor", a declarat un dealer bancar pentru NewsIn.
Leul a avut o usoara tendinta de depreciere in prima parte a sedintei, insa fara fluctuatii semnificative. La 13:30, bancile cumparau un euro cu 4,2957 lei si il vindeau cu 4,3047 lei.
In regiune, cursul monedei unguresti a urcat de la 275,7 la 277,25 unitati/euro, nivel sub care a oscilat ulterior. Moneda poloneza s-a depreciat in prima faza de la 4,2490 la 4,2740 zloti/euro, dupa care s-a intarit pana la 4,2675 unitati/euro.
Fata de dolarul american, cursul de referinta afisat de BNR a scazut cu aproape 2 bani (0,58%), pana la 2,8961 lei/dolar, de la nivelul de miercuri, de 2,9130 lei/dolar.
Pe pietele internationale, moneda americane s-a apreciat treptat de 1,4880 la 1,48 dolari/euro, dupa care a pierdut o parte din teren, pana in jur de 1,4850 unitati/euro. La 13:30, ora Romaniei, euro era cotat la 1,4843 dolari.
Banca Nationala a Romaniei a afisat, in prima parte a zilei de joi, un nivel mediu al dobanzii la depozitele atrase (ROBID) pentru o zi (overnight) de 9,92% pe an, in usoara scadere fata de cel din sedinta anterioara, de 9,98% pe an, iar pentru depozitele overnight plasate (ROBOR) dobanda a scazut la 10,42% pe an, de la nivelul de miercuri, de 10,48% pe an.
Pe piata monetara, dobanzile la depozitele pentru o zi de tip overnight au coborat usor, insa continua sa se mentina la niveluri ridicate, de 9,8-10,3% pe an, peste nivelul dobanzii cheie, de 8% pe an.

www.wall-street.ro / 6.11.2009
marcutza

Model: Alta marca
Motorizare: benzina

Advertisement

Return to Bancara

• { RELATED_TOPICS }
    Replies
    Views
    Last post