• Advertisement
International Motors Group
MIT MOTORS

Senzatii tari de la toyota..

Forum rules
Prin folosirea acestui forum, acceptati regulamentul

V-ati mai cumpara masini Toyota implicate in campaniile de rechemari in service?

Da, as cumpara in continuare.
15
83%
Nu, ma tem pentru siguranta mea.
1
6%
Nu, nu as cumpara niciodata o masina Toyota.
2
11%

Total votes : 18

Senzatii tari de la toyota..

Postby pstefan » 23 Feb 2010, 20:33

"Everybody's at war with different things...I'm at war with my own heart sometimes" - Tupac
pstefan

Model: Ceed HB
Motorizare: 1396

Re: Senzatii tari de la toyota..

Postby Akbhar » 23 Feb 2010, 23:02

Inca un bullshit american. Pe zi ce trece tind tot mai mult sa cred ca toata mascarada asta din jurul Toyota e orchestrata de producatorii americani de automobile, care se afla in rahat pana la urechi de cand cu criza.

Un profesor obscur de la un colegiu la fel de necunoscut bulibaseste acceleratia masinii si se mira ca accelereaza masina la maxim. La alte marci nu se intampla la fel daca se umbla in mod asemanator la sistem? Cu putina indemanare cred ca reusesc sa inlocuiesc comenzile pedalei de frana si de acceleratie, si sa vedeti atunci scandal ca apesi frana si masina accelereaza.

Si culmea e ca si in acest caz reusesc sa opreasca masina rapid si in siguranta, la fel cum ar trebui sa o poata face orice american. Iar in cazul celor care nu pot procesul se cheama selectie naturala.

Reteta descoperirilor alarmiste la americani:
- se ia o cvasi-problema;
- se adauga un cercetator (merge si un profesoras, daca nu vrem sa bata la ochi; fuck, pana si aia de la Mythbusters se pricep la stiinta)
- se monteaza un filmulet cu un scenariu apocaliptic demn de Hollywood
- se amesteca bine si se da la public.

E si o parte buna pentru consumatori: probabil vor obtine reduceri importante la modelele Toyota 'afectate'. Mi-ar surade un Avalon la vreo 25.000$.
Kompass Blue ODO: 65.000km+
Arogant, partinitor, intolerant.
Akbhar
Moderator global

Motorizare: 1.4 GSL

Advertisement

Postby pstefan » 24 Feb 2010, 00:16

Daca ar fi o chestie orchestrata de concurenta, toyota nu ar rechema atatea milioane de masini. Daca ar fi o chestie orchestrata de concurenta, oameni nu ar fi murit. Singura vrajeala din toata afacerea asta este musamalizarea problemei de catre Toyota prin scuza cu "pedala se prinde in covoras". La fel ca si problema cu franele: "este posibil ca un furtunas sa fie mai scurt de cat prevede standardul". Nu se stie sigur, dar rechemam vreo 700k masini in service. Astea's gogosi ca sa nu alarmeze lumea, dar problemele sunt reale. You better believe it buddy...
"Everybody's at war with different things...I'm at war with my own heart sometimes" - Tupac
pstefan

Advertisement

Postby Akbhar » 24 Feb 2010, 07:13

Exista 2 probleme legate de pedala de acceleratie la Toyota, ambele mecanice:
- covorasele care blocheaza pedala
- un ghidaj care, la fel, o blocheaza.

Nu exista probleme de natura electronica (a software-ului).

Am cautat pe net cateva statistici in care sa se spuna cate accidente s-au datorat sin cauza accelerarii necontrolate a masinilor. Nu am gasit nimic relevant. Au citit cateva articole despre incidente minore, cauzate de covorase. Un singur articol descrie un accident mai grav, in care soferul suna la 911 din cauza ca nu mai poate stapani masina. Cat timp facea asta putea scoate masina din viteza si/sau opri motorul din contact. Oricum manualele de utilizare sunt pentru prosti. Selectia naturala totusi si-a facut datoria.

Parca si la Dacii se gripa cablul de acceleratie si nu s-a crizat nimeni. Se rezolva cu niste ulei pus in mansonul de protectie.

Fara un raport al unei comisii oficiale, in cazul Toyota se pot face doar supozitii.
Akbhar
Moderator global

Advertisement

Postby pogo » 24 Feb 2010, 09:23

Raman la parerea ca cea mai proasta Toyota e de 10x mai buna calitativ si mai sigura decit cea mai buna masina americana. Dar e greu sa te lupti cu Unchiul Sam.
Nu uitati ca din vara lui 2009 GM e sub incidenta Capitolului 11 a legii falimementului. De atunci guvernul SUA e actionar majoritar la GM si are un an de zile sa relanseze compania. Daca nu reuseste va urma capitolul 7 - lichidarea. Actiunile GM sunt blocate de la tranzactionare si urmeaza sa fie iarasi lansate in 2010. Cam greu sa relansezi GM cind Toyota e acolo sus, nu-i asa? :wave:
Kia Cee'd 1.6 DSL HP EX +opt. pentru siguranta si confort
ODO: +101 000 km
pogo

Motorizare: 1.6 DSL HP

Advertisement

Postby cmg_george » 24 Feb 2010, 10:12

Eu nu prea pot crede ca sunt persoane care cred ca problemele astea doua de la toyta sunt atat de grave incat sa-mi puna viata in pericol. Asa cum nu cred ca aera nevoie de atat tamtam. Eu cred ca oricare de aici stie, a auzit de mai multe accidente provocare de: frana defecta, cablu rupt, rulment spart, furtun rupt (si sa stiti ca nu ma gandesc la daciile din '80) decat au provocat cele 9milioane de masini toyota cu probleme... sa fim seriosi.

Eu as face un pool sa vad cati ar mai cumpara acum toyota si cati nu.
Ceed SW, 1.6 GSL, Piston Grey
BV 33 CMG | ODO 71.500Km - 13.12.2007 | Poze
Image
http://www.love-travels.com | http://www.iFacturi.ro
cmg_george
Moderator

Model: Ceed SW
Motorizare: 1.6

Advertisement

Postby Akbhar » 24 Feb 2010, 10:43

cmg_george wrote:Eu as face un pool sa vad cati ar mai cumpara acum toyota si cati nu.

Gata, am rezolvat. Sper sa nu se supere pstefan ca am adaugat sondajul.
Akbhar
Moderator global

Advertisement

Postby cmg_george » 24 Feb 2010, 10:46

:hello: votat.
Eu as cumpara Toyota. (mai ales un advensis daca mi-ar permite plapuma)
Ceed SW, 1.6 GSL, Piston Grey
BV 33 CMG | ODO 71.500Km - 13.12.2007 | Poze
Image
http://www.love-travels.com | http://www.iFacturi.ro
cmg_george
Moderator

Model: Ceed SW
Motorizare: 1.6

Advertisement

Postby cosminv » 24 Feb 2010, 11:04

In Romania au luat foc mai multe masini Ferrari decat numarul masinilor Toyota care au provocat accidente din cauza franei.
Nu consider un "defect sistematic" o problema pt care ai nevoie de 100 de m cablu, 15 butoane si 5 procesoare programate sa simuleze situatia.

+in america totul este legat de puterea masinii. cand e criza si vine cineva si iti vinde masini cu consum de 2x mai mic decat o masina bastinasa atunci ai o problema.
Image
cosminv

Model: Alta marca
Motorizare: 1.5

Advertisement

Postby pstefan » 24 Feb 2010, 11:23

@Akbhar Tu chiar crezi chestia asta cu covorasul?? Mi se pare o scuza pe care niciun copil nu ar crede-o. Sincer. Daca ar fi fost numai asta, nu ar fi rechemat atatea masini. Si ce le fac in service? Le cioplesc un pic pedala de acceleratie? Aseaza covorasul mai bine? Incercati la ceed sa puneti pedala de acceleratie sub covoras si vedeti daca o blocheaza. In primul rand covorasele nu ar trebui sa ajunga pana la marginea cursei pedalei de acceleratie. La ceed zona aceea e decupata si podeaua are o ridicatura. Eu zic ca ala care a avut timp sa sune la politie, daca ar fi fost prinsa pedala in covoras, ar fi reusit sa o desprinda. Indiferent cat de american gras si prost era. Eu nu as fi cumparat toyota nici inainte de noile probleme, darmite acum.
pstefan

Advertisement

Next

Return to Auto

• { RELATED_TOPICS }
    Replies
    Views
    Last post