• Advertisement
International Motors Group
MIT MOTORS

plata TVA la inmatricularea masinilor din strainatate

Forum rules
Prin folosirea acestui forum, acceptati regulamentul

plata TVA la inmatricularea masinilor din strainatate

Postby marcutza » 19 May 2009, 08:42

Data Publicarii: 19-05-2009

Cei care cumpara masini noi din strainatate trebuie sa ateste plata TVA la inmatricularea acestora
Persoanele care vor sa inmatriculeze autoturisme noi, cumparate din strainatate, trebuie sa faca dovada platii taxei pe valoarea adaugata (TVA) la Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF), a declarat presedintele ANAF, Sorin Blejnar.

"Persoanele fizice care achizitioneaza din strainatate un autoturism trebuie sa se prezinte la organul fiscal si sa plateasca TVA pentru a primi un certificat, cu care sa se prezinte la serviciul de inmatriculari. Am transmis Ordonanta de Urgenta la secretariatul general al Guvernului si va intra in vigoare odata cu publicarea in Monitorul Oficial", a precizat Blejnar.

El a adaugat ca, prin introducerea acestei masuri, Guvernul urmareste cresterea incasarilor la bugetul de stat.

Blejnar a tinut sa precizeze ca persoanele care isi cumpara masini din strainatate sunt obligate sa plateasca TVA in Romania, putand sa isi recupeze taxa pe valoarea adaugata achitata la cumpararea masinii in tara in care au facut achizitia.

"De exemplu, daca v-ati cumparat o masina noua din Germania, puteti sa cereti acolo (in Germania n.r.) returnarea TVA", a mai explicat Blejnar.

Prin modificarile si completarile aduse Legii nr 571/2003 privind Codul Fiscal, s-a urmarit combaterea evaziunii fiscale in cazul achizitiilor intracomunitare de mijloace de transport noi realizate de persoane fizice care cumpara autovehicule din tarile intracomunitare si pe care le pot inmatricula fara a face dovada platii TVA in Romania, au anuntat reprezentantii Agentiei.

Astfel, ANAF a impus legiferarea eliberarii, de catre organul fiscal competent, a unui certificat care atesta plata TVA, pentru a fi prezentat la serviciul de inmatriculari. http://www.banknews.ro
marcutza

Model: Alta marca
Motorizare: benzina

Re: plata TVA la inmatricularea masinilor din strainatate

Postby cmg_george » 19 May 2009, 08:51

Nu sunt fanul inmatricularii rablelor din toata UE .... dar asta-i buna :)) astia nu stiu deunde sa mai scoata bani... ce-ar fi sa inceapa cu taierea sporurilor lor? :evil: :twisted: :evil: :twisted:
Ceed SW, 1.6 GSL, Piston Grey
BV 33 CMG | ODO 71.500Km - 13.12.2007 | Poze
Image
http://www.love-travels.com | http://www.iFacturi.ro
cmg_george
Moderator

Model: Ceed SW
Motorizare: 1.6

Advertisement

Postby ionut.popescu » 19 May 2009, 13:01

Total de acord cu aceasta decizie. Prea erau multi "smecheri" cu masini de afara.
ODO: 28.000 km
ionut.popescu

Model: Ceed HB
Motorizare: 1.4 GSL

Advertisement

Postby pogo » 19 May 2009, 14:41

Ionut, de ce trebuie sa fi "smecher" ca sa-ti iei masina de afara? Mie mi se pare normal ca fiecare sa-si ia de unde vrea si ce vrea.
Kia Cee'd 1.6 DSL HP EX +opt. pentru siguranta si confort
ODO: +101 000 km
pogo

Motorizare: 1.6 DSL HP

Advertisement

Postby Akbhar » 19 May 2009, 15:14

Una e sa-ti iei un cazan la mana a 15-a, cu 500.000km la bord (pentru ca e ieftin) si alta e o masina noua. Chiar acum cateva zile, cineva povestea (nu mai stiu exact pe ce forum) ca si-a luat masina din Germania - un Volvo cu aproximativ 20% mai ieftina ca in Romania. Si asta platind toate taxele, fara nici un fel de inginerie financiara.

E timpul sa profitam si noi de faptul ca suntem in UE si sa nu ne lasam pacaliti de lacomia dealerilor. Din pacate vad ca aceasta competitie nu prea le prieste politicienilor, care in loc sa dea legi clare, ce nu permit evaziunea fiscala, prefera sa puna pe seama contribuabililor obligatii suplimentare.
Kompass Blue ODO: 67.000km+
Arogant, partinitor, intolerant.
Akbhar
Moderator global

Advertisement

Postby ionut.popescu » 19 May 2009, 22:23

pogo wrote:Ionut, de ce trebuie sa fi "smecher" ca sa-ti iei masina de afara?

Referirea se facea la cei care practica ceea ce se spune: plateste masina acolo, recupereaza TVA-ul deoarece scoate masina din tara si aici nu plateste nimic.

Scuze daca am fost confuz in prima formulare.
ODO: 28.000 km
ionut.popescu

Advertisement

Postby pogo » 20 May 2009, 07:49

Pai si de ce ar trebui sa plateasca ceva aici? Li se ofera ceva in schimb? De ce iarasi Romania trebuie sa fie mai cu motz fata de restul tarilor?
pogo

Advertisement

Postby aktymel » 20 May 2009, 08:07

atata timp cat Tva-ul poate fi recuperat.... nu pare a fi cine stie ce problema .. doar mai multe batai de cap, ca deh ... mai multe piedeci in recuperarea banilor de prin germania, sau alte tari UE
Kia Cee`d 1.4 16 V , 109 Hp, piston gray Best + optionale after market--> ODO > 48.000 +
aktymel

Motorizare: 1.4

Advertisement

Postby pogo » 20 May 2009, 09:09

Pai dupa cite stiu eu nu-i asa usor cu recuperatul TVA din tari UE. Daca o persoana fizica isi cumpara masina dintr-o tara UE, plateste acolo tva-ul si nu si-l poate recupera decit daca scoate masina din UE. Sunt ceva portite si la asta, dar sa-i nenorocesti pe toti pentru ca ti-e lene (sau esti incompetent) sa inchizi portitele, e nesimtire.
pogo

Advertisement

Postby Devilson » 20 May 2009, 09:22

sa ma lamureasca cineva si pe mine

deci daca eu pers. fizica imi iau masina din strainezia, platesc acolo tva-ul si apoi o sa-l platesc si in romania?
asta e dubla impozitare si nu stiu daca in legislatia europeana se permite plata tva-ului pt acelasi produs in 2 tari membre a UE si tare sunt curios sa-l vad eu pe ala care o sa-si recupereze tva-ul din strainezia.
plata tva-ului ar trebui facuta la locul akizitiei masinii, adica strainezia, si nu la locul inmatricularii, caci nu romania a vandut-o.

dar, ma rog..asta e din ciclul: foamea e cat casa la noi!
Cum spun stramosii nostri latini:
Non importa la carosseria - motori e tutti.. :D
J.B.
GREEN from 30550 km :D
Devilson
Senior Member

Motorizare: rocket

Advertisement

Next

Return to Auto

• { RELATED_TOPICS }