• Advertisement
International Motors Group
MIT MOTORS

Se merita asigurarea CASCO?

Informatii despre firmele de asigurari, schimburi de pareri, linkuri utile
Forum rules
Prin folosirea acestui forum, acceptati regulamentul

Postby Arnold12 » 15 Dec 2008, 03:02

02.12.2008

De regulă, companiile de asigurări păcălesc asiguratul cu franşiza. Nu este însă singura capcană.

Accidentele uşoare la CASCO îl costă mai mult pe asigurat decât pe asigurător.

În general, o asigurare CASCO prezintă clauze în favoarea companiei de asigurări şi în defavoarea clientului, pe care acesta din urmă le află atunci când are loc nefericitul accident. Iar o capcană la asigurarea CASCO o reprezintă franşiza.

Franşiza este acea parte din valoarea fiecărei daune pe care o suportă proprietarul maşinii. Ea poate fi stabilită în valoare fixă, aplicabilă la fiecare daună, sau în procent din suma asigurată. Deci aveţi grijă la franşizele pe care le acceptaţi în poliţă. Diferenţa dintre 2% din valoarea daunei şi 2% din suma asigurată este mare şi clientul este de regulă păcălit.

Spre exemplu, la o maşină asigurată pentru 20.000 de euro, cu o franşiză la avarie parţială de 2% din suma asigurată (deci de 400 de euro), în cazul unei avarii a cărei reparaţie costă 600 de euro, asigurătorul va plăti 200 de euro, iar proprietarul 400 de euro.

La o a doua avarie de 250 de euro, asigurătorul nu va plăti nimic, iar proprietarul va plăti toţi cei 250 de euro. În aceeaşi situaţie, dacă franşiza era de 2% din valoarea daunei, asigurătorul plătea la prima daună 588 de euro şi proprietarul 12 euro, iar la a doua dauna asigurătorul plătea 245 de euro şi proprietarul 5 euro.

În plus, poliţa CASCO nu acoperă vandalismul. Scrijelirea maşinii de către terţe persoane cu o cheie nu este acoperită de CASCO, ne anunţă Constantin Năstase, director executiv la Uniunea Naţională a Societăţilor de Intermediere şi Consultanţă în Asigurări din România (UNSICAR). În plus, în cazul unui accident cu avarie totală (de peste 70%), clientul nu primeşte în mână toată suma prevăzută de asigurarea CASCO, ci o sumă mult mai mică, plus epava maşinii.

În contractul de asigurare este prevăzută de regulă o clauză prin care, la avaria totală, asiguratul primeşte valoarea poliţei minus valoarea epavei maşinii. Dacă valoarea poliţei este, de exemplu, de 10.000 de euro, e posibil ca asiguratul să primească în mână doar 8.000 de euro plus epava maşinii evaluată de companie la 2.000 de euro. Pe care o poate valorifica la un service la un preţ mult mai mic, mai zice Constantin Năstase.

O altă capcană a asigurării CASCO este dată de modul de plată a avariei. Există pe piaţă companii de asigurări care trimit maşina avariată la un service acreditat, proprietarul urmând să ridice maşina atunci când ea este gata (restul formalităţilor făcându-se între service şi compania de asigurări), dar şi situaţii în care proprietarul plăteşte din buzunar reparaţia maşinii urmând ca banii daţi să-i recupereze mai târziu de la firma de asigurări.

De regulă este bine ca pentru încheierea unei asigurări să se citească cu atenţie contractul semnat sau să se apeleze la un broker de asigurare care poate acorda consultanţă asupra poliţei încheiate, mai spune directorul UNSICAR.

sursa http://www.autolatest.com/ro/detalii-ar ... rea-casco-
Cee'd SW 2.0 CRDi 140CP~170CP 6MT TX pregatit sa frustreze...a different ONE
Image
Album Arnold12
Kia Ceed SW 200Km/h - http://www.youtube.com/watch?v=tsQNcrqPImk
MAX 221km/h pe GPS/Autobahn Austria
Image
Toata lumea vorbeste despre el ...
Arnold12
Senior Member

Model: Ceed SW
Motorizare: 2.0 CRDi

Re: Se merita asigurarea CASCO?

Postby Serena » 16 Dec 2008, 13:29

Da, eu cred ca se merita.
De multe ori accidentele se petrec nu din vina noastra iar cel care l-a comis nu-ti da decat RCA-ul in care nu poti pune baza.
Si chiar de-ar fi din vina noastra, e bine ca o reparatie poate costa mult mai mult decat platim pe an la CASCO.
Serena

Model: Alta marca
Motorizare: 1.4

Advertisement

Postby Akbhar » 16 Dec 2008, 13:43

Nu, nu se merita. Pentru ca 'a merita' nu e reflexiv.

Aisgurarea Casco e utila pentru ca traim in Romania si:
- oricand iti poate sari in fata un caine pe drum si nenorocesti bara si alta plastice pe dedesubt (minim 2500Ron).
- oricand iti gasesti masina botita in parcare de un as al volanului (din nou de reparatia costa intre cateva zeci de lei - un polis, pana la cateva sute bune).
- oricand iti poate sari o piatra in parbriz si trebuie sa-l schimbi ca sa nu-ti iei casca cu viziera (iar cam 1500Ron)
- RCA-ul e mai mult de forma. Multi au asigurari la firme care ofera cotatii mici, dar care platesc greu si stai o groaza cu masina in service.
- nimeni nu e perfect si oricand poate gresi. Faci un accident si apoi stai cu masina pe bara ca nu ai de unde sa platesti reparatiile.

Daca esti atent la ofertele de pe piata, te documentezi putin, esti atent la ce semnezi, nu te pacalesti si poti obtine o cotatie rezonabila.
Kompass Blue ODO: 67.000km+
Arogant, partinitor, intolerant.
Akbhar
Moderator global

Model: Ceed HB
Motorizare: 1.4 GSL

Advertisement

Postby robertCeed » 16 Dec 2008, 14:54

Primul post suna ca o antireclama la Casco sau la o anumita companie de asigurari.
1. Daca ai masina pe leasing fransiza este 0, tocmai ce in familie s-a cumparat o masina noua cu Casco la Allianzi si fransiza e 0
2. Daca stii la cine sa te duci poti obtine conditii foarte bune pe Casco.
3. Eu nu as iesi cu masina fara Casco, prea multi idioti prea multi handicapati circula pe soselele astea, plus de asta mai exista si situatia in care chiar noi putem sa o comitem din diverse motive.

Concluzia, faceti casco si nici nu bagati in seama balivernele din primul post, atata timp cat sunteti informati si cunoasteti toate ofertele de casco. Pentru asta recomand cu increde unul din sutele de brokeri in asigurari din Bucuresti sau tara, unde poate veti ramane surprinsi dar se poate obtine o calculatie mai buna!
Last edited by Dobermann on 16 Dec 2008, 17:56, edited 1 time in total.
Reason: Editat, motiv flame.
robertCeed

Model: proCeed

Advertisement

Postby Arnold12 » 16 Dec 2008, 16:37

@robertCeed - poate ne arati unde in articol scrie sa nu ne facem CASCO?
Cred ca se subliniaza la ce sa fim atenti cind facem o asigurare.

Arnold12 wrote:De regulă este bine ca pentru încheierea unei asigurări să se citească cu atenţie contractul semnat sau să se apeleze la un broker de asigurare care poate acorda consultanţă asupra poliţei încheiate, mai spune directorul UNSICAR.

sursa http://www.autolatest.com/ro/detalii-ar ... rea-casco-
Cee'd SW 2.0 CRDi 140CP~170CP 6MT TX pregatit sa frustreze...a different ONE
Image
Album Arnold12
Kia Ceed SW 200Km/h - http://www.youtube.com/watch?v=tsQNcrqPImk
MAX 221km/h pe GPS/Autobahn Austria
Image
Toata lumea vorbeste despre el ...
Arnold12
Senior Member

Motorizare: 2.0 CRDi

Advertisement

Postby robertCeed » 16 Dec 2008, 17:12

Eu asta inteleg din el! Daca ar fi prima oara cand ar trebui sa imi fac casco si as citi articolul asta nu mi-as mai face.
@Arnold, cand am facut referire la primul post am facut referire la articol pe care din ce vad nu l-ai scris tu. Sper ca nu s-a interpretat aiurea..
robertCeed

Advertisement

Postby ciprianeagu » 03 Oct 2009, 18:08

:D eu am ridicat masina pe 31.05.08 si am incheiat Casco pe 30.05.08 :grin: ....si a fost bun, va zic eu...pe masina am dat 43.000 ron, iar o simpla alunecare pe gheata la 65 km/h cu intrare in sant si proptire in cap-de-pod (avarie fata dreapta jos, cu mecanica) a costat 38.000 ron in martie 2009....asa ca SE merita ! :hello:
ciprianeagu

Motorizare: 1,4

Advertisement

Postby mr_wizard » 03 Oct 2009, 18:23

Eu folosesc asigurarea CASCO de 4 ani si ceva.... Cu toate ca am folosit-o doar o singura data, cand mi-a fost sparta fosta masina (dauna 350 RON), nu as renunta la CASCO pentru nimic in lume. Nu am fransiza. :hello:
cee'd 5D - 1.6 GSL MT LX Base Abyss Blue+ diverse optionale - comanda 22.02 - serie 02.04 - livrata 23.04.2008 (de Sf. Gheorghe) AG-24-NFS
ODO 102k km +
Image
mr_wizard
Senior Member

Motorizare: 1.6 T-Jet

Advertisement

Postby fara0nu1 » 03 Oct 2009, 21:09

In primul an am platit 700 euro asigurarea si daunale au fost de 1100 euro
al doilea an am platit 580 + 100 fransiza/dauna cu 2 evenimente - numai vopsitul a facut 1000 euro + restul
Este bun la ceva
oDo 47 K km, consum 8 % - 80% prin Bucuresti
Jurnal de bord
Un ingeras- sipoze cu ea
fara0nu1

Motorizare: 1,4 GSL

Advertisement

Postby c.ciprian » 03 Oct 2009, 21:25

Clar e utila! Am alergat 5 luni dupa Carpaticaasig sa recuperez banii de pe RCA-ul vinovatului... (pe vremea cand umblam cu Tico).
Cu CASCO, procedura se numeste dauna cu regres, adica plateste CASCO-ul meu repede de tot si ulterior ei isi recupereaza dauna de la RCA.
Cee'd SW 1.6 DSL ~ 115 HP HikeGreen
Jurnal de bord
Album foto
Viteza maxima 205
ODO 72000+
Image
Image
c.ciprian
Membru Fondator

Motorizare: 1.6 DSL

Advertisement